Вчені розробили імплантат для зниження кров'яного тиску

Пристрій здатен знижувати кров'яний тиск на 30%

Вчені розробили імплантат, який за допомогою електричних сигналів у мозок знижує артеріальний тиск, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

В ході досліджень пристрій знизив тиск у щурів на 30%, не викликавши серйозних побічних ефектів. Спеціалісти стверджують, що новий пристрій дасть надію мільйонам хворих, яким існуючі види лікування не приносять користі.

Пристрій складається з 24 електродів, інтегрованих в крихітні манжети. Останні, в свою чергу, повинні розташовуватись довкола блукаючого нерва, який проходить від мозку до черевної порожнини й відповідає за дію основних органів, у тому числі серця та великих судин. Пристрій реагуватиме на зміну стану судин, посилаючи в мозок відповідні сигнали про регулювання тиску.

Слід зазначити, через високотехнологічність і точне місце розташування імплантат не впливає на частоту серцевих скорочень, дихання та інші важливі функції організму. Це дає змогу уникати побічних ефектів при його застосуванні.

За словами дослідників, через необхідність хірургічного втручання при встановленні імплантату він зможе бути застосований лише у випадку несприйняття пацієнтом інших форм лікування.

"Ми будемо вдосконалювати імплантат і досліджувати його взаємодію з існуючими лікарськими засобами. В кінцевому підсумку ти протестуємо його на більших тваринах, таких як свиня та вівця", - зазначив основний автор пристрою доктор Денніс Плахта.

Нагадаємо, раніше вчені заявили про створення комп'ютерної програми, яка здатна прогнозувати можливі захворювання на основі персональних даних пацієнта.