Влада Японії: "Референдум" на Донбасі нелегітимний

Японія вважає, що проведеним 11 травня в Донецькій і Луганській областях України референдуму не вистачає демократичної легітимності. Про це заявив генеральний секретар уряду країни Йосіхіде Суга

"Позиція нашої країни полягає в тому, що референдуму не вистачає демократичної легітимності. Це призведе до подальшого погіршення ситуації. Це вселяє занепокоєння. Ми сподіваємося, що президентські вибори в травні пройдуть мирно й демократично", - сказав генеральний секретар.

Суга пояснив, що таку думка японського уряду викликана "відсутністю виборчих списків та іншими проблемами", повідомляє РИА "Новости".

Раніше президент Франції Франсуа Олланд в неділю засудив проведення референдумів на Донбасі, назвавши їх недійсними. На думку французького лідера, голосування в Донецьку та Луганську "не мають сенсу" і єдині вибори, які визнає країна, - це вибори президента України 25 травня.

МЗС Великобританії, у свою чергу, назвав "прикрістю" проведення референдуму в Донецькій і Луганській областях України про статуси цих регіонів. Про невизнання референдумів також заявила представник Держдепу США Джен Псакі.