150 тис. тонн цукру з Аграрного фонду повинні стабілізувати ціну

Аграрний фонд з метою стабілізації ціни на внутрішньому ринку до серпня реалізує 150 тис. тонн цукру

Планується, що вже у травні Аграрний фонд здійснить продаж 30-35 тис. тонн цукру, в червні - 40-45 тис. тонн. Про це заявив міністр агрополітики та продовольства Ігор Швайка, передає Еспресо.TV.

"Загальний обсяг, який у нас є, – це 150 тисяч тонн цукру. Це те, що необхідно випустити на ринок, щоб стабілізувати ціну", – сказав Ігор Швайка. 

За його словами, виручені від реалізації цукру гроші Аграрний фонд направить на закупівлю сухого молока та вершкового масла на внутрішньому ринку. Міністр зазначив, що завдяки інтервенціям Аграрного фонду на ринку молока вдасться підтримати закупівельні ціни на молочну сировину в умовах заборони на експорт молочної продукції ряду українських виробників до Росії.

"Наше завдання - простежити, як такий необхідний елемент впливає на ринок, і контролювати його щомісяця. Ми маємо утримувати ту ціну, яка на виході щосезонно. Принцип взаємодії такий: ми сьогодні реалізовуємо цукор за тією ціною, яка визначена рішенням Уряду, а виручені кошти направляємо на закупівлю продуктів переробки молока", - сказав Швайка.