Аваков привіз нову форму спецпризначинцям у зоні проведення АТО

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відвідав спецпідрозділи "Омега" та "Вега" та передав їм нову камуфляжну форму і взуття

Про це розповів кореспондент Еспресо.TV з місця подій.

"Зону проведення АТО відвідав міністр Аваков. Відвідав спецпідрозділи "Омега" та "Вега", передав їм нову камуфляжну форму і взуття", - зазначив він. 

За його словами, саме спецпризначенці "Омеги" і "Веги" беруть найактивнішу участь у зіткненнях, тому наразі ця форма їм дуже потрібна.

Як зазначив командувач Нацгвардії Степан Полторак, ця форма пройшла відповідну експертизу та іспити.

"Її перевіряли в різних кліматичних умовах, вона дорожча, ніж наша, і за якістю краща. Ця форма значно поліпшить якість виконання поставлених завдань", - наголосив він. 

У свою чергу боєць спецпідрозділу "Омега" висловив вдячність уряду, який забезпечує їх формою та екіпіровкою.

Крім того, за інформацією журналіста, Аваков сьогодні відвідав декілька районів Луганської області, де розташувалася українська армія, а також були облаштовані  нещодавно спільні міліції та армії чи суто армійські блокпости, головна мета яких попередити розповсюдження терористичної загрози в області. 

"Ми на півночі Луганської області. Завдання цих блокпостів, які ми інспектуємо, забезпечуємо, щоб не допустити на територію цих районів елементів терористичних, щоб забезпечити спокій і функціонування району", - зазначив Аваков.

За словами місцевих жителів, вони з радістю зустріли українську армію.

"Я дуже вдячна, що на території Луганської області з’явилася українська армія, вони несуть спокій сюди. Тут, на півночі, де проживають мирні громадяни, вони з радістю зустріли українську армію", - сказала в.о. глави Луганської ОДА Ірина Веригіна.