Донецькі сепаратисти перешкоджають роботі місцевих виборчих комісій

Активісти "Донецької народної республіки" перешкоджають роботі окружних виборчих комісій у Донецькій області

Про це повідомляють спостерігачі спільної моніторингової кампанії ДОО "Комітет виборців України" та Громадянської мережі ОПОРА в Донецьку, передає Еспресо.TV з посиланням на "Новости Донбасса".

За даними прес-служби ДОО КВУ, сьогодні представники так званої "Донецької народної республіки" заблокували роботу двох окружних виборчих комісій у Донецькій області.

У приміщення ОВК № 52 в Горлівці сьогодні прийшла група агресивно налаштованих людей, які повідомили, що є представниками "Донецької народної республіки". Вони зажадали від членів комісії звільнити приміщення, передати їм всю документацію та оргтехніку.

"Ми зажадали пред'явити офіційний документ, який уповноважує їх на це незаконне рішення, але вони відмовилися, після чого пішли. Через кілька годин вони повернулися з бітами в руках і агресивно зажадали залишити приміщення. Ми вирішили залишити приміщення, попередньо забравши з собою всю документацію і печатку комісії", - повідомляє один з членів ОВК. Зараз приміщення контролюють представники ДНР.

Також активісти ДНР відвідали сьогодні ОВК № 62 в Старобешевому.

"До нас сьогодні прийшли люди, які представилися активістами "Донецької народної республіки". Вони були дуже агресивними, вимагали покинути приміщення, мотивуючи це тим, що вибори президента є незаконними. Ми в свою чергу зажадали представити який-небудь документ. У них його не виявилося. Ми повідомили про інцидент у міліцію і ЦВК", - сказав представник ОВК.

Зараз приміщення комісії перебуває під охороною правоохоронних органів. Сьогодні губернатор Донецької області Сергій Тарута заявив, що президентські вибори в регіоні відбудуться. За його інформацією, у сепаратистів недостатньо сил, щоб їх заблокувати.