Рада позбавила мандатів трьох нардепів-сумісників і кримського комуніста

Народні депутати проголосували за позбавлення депутатських повноважень народних депутатів Володимира Бондаренка, Сергія Топалова, Тетяну Слюз та Віталія Ярему

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, Бондаренко склав депутатські повноваження, оскільки призначений головою КМДА, Слюз – головою Держказначейства, Ярема - у зв'язку з призначенням на посаду першого віце-прем'єр-міністра України.

Нардеп-комуніст Сергій Топалов був позбавлений мандату, оскільки знаходиться зараз в Криму і підтримав його окупацію Росією.

Також було поставлено на голосування питання про позбавлення мандатів кримських регіоналів Бориса Дейча та Сергія Брайко, але ці голосування не набрали потрібної кількості голосів.

Нардеп-регіонал Нестор Шуфрич пояснив, що його політсила не голосувала за позбавлення мандатів кримських регіоналів, оскільки визнає Крим українською територією і хоче, щоб в Раді були нардепи від півострова. При цьому Шуфрич додав, що не знає, при яких обставинах були написані заяви кримських депутатів про складання мандатів.