Яценюк: Експлуатація української ГТС спільно із ЄС та США відкриє нові перспективи для нашої держави

Спільна експлуатація та модернізація української ГТС разом із ЄС і США може стати новою сторінкою в енергетичних відносинах між ЄС, Україною та Росією

Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі з Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу у вівторок в Брюсселі, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу уряду.

"Це буде нова сторінка в енергетичних відносинах між Європейським Союзом, Україною як державою, яка ратифікувала Енергетичну хартію, і основним постачальником – Росією", – підкреслив Арсеній Яценюк.

"Переконані, що разом із ЄС ми зможемо посприяти створенню нової енергетичної політики. Можливо, в найближчому майбутньому буде створено енергетичний союз, і Україна, яка ратифікувала Енергетичну хартію та готова імплементувати Третій енергетичний пакет, зможе бути частиною цього енергетичного союзу", - зазначив глава уряду.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив сьогодні в Брюсселі, що Україна готова сплатити за російський газ, включаючи борг, впродовж десяти днів, якщо з "Газпромом" буде досягнута домовленість про ринкову ціну $ 268 за 1000 куб. м.