Євросоюз сподівається встановити "газовий мир" між Україною і Росією до кінця травня

У Євросоюзі розраховують врегулювати газове питання України і РФ до кінця травня 2014 року

Про це сьогодні на брифінгу в Брюсселі повідомила прес-секретар єврокомісара з енергетики Гюнтера Оттінгера Сабіна Бергер, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна

"Я не можу говорити за "Газпром". Але ще раз хочу наголосити, що ми працюємо дуже інтенсивно, щоб знайти рішення з цього питання до кінця травня", - повідомила Бергер, коментуючи сьогоднішнє рішення "Газпрому" перевести "Нафтогаз" на авансові платежі за газ.

Водночас, за повідомленням Міненерговугілля, сьогодні в Брюсселі на спільному засіданні членів Колегії Європейської Комісії та уряду України (за участю Баррозу та Яценюка) обговорювались питання енергобезпеки нашої держави та Європи. 

Домовлено продовжувати тісну координацію і спільні заходи з питань, що становлять загрозу для енергетичної безпеки партнерів, у тому числі з погляду забезпечення ринкової ціни російського газу для України і забезпечення безперервного постачання газу з Росії.

Також представники Єврокомісії підкреслили важливість продовження підтримки модернізації українcької ГТС як ключової частини Європейського мережі та висловили підтримку Україну в активізації діалогу з міжнародними фінансовими організаціями. Натомість питання спільної експлуатації української ГТС і підземних сховищ газу буде предметом подальшого розгляду.