Збірна Еритреї з футболу, яка зникла безвісти два роки тому, знайшлася в Нідерландах

Зниклі після турніру в Уганді спортсмени перебралися до Румунії, а потім осіли в невеликому голландському містечку Горінхем

Про несподівану появу 17 футболістів у Нідерландах пише газета "Алхемейн дахблад", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ИТАР-ТАСС".

Міграційна служба спочатку була спантеличена, коли за статусом біженців звернулася ціла футбольна команда. 

"Проте було вирішено, що до них застосовні такі ж правила, як і до будь-яких інших біженців. У Нідерланди вони приїхали практично без речей. Але ми знайшли для них старенькі меблі та матраци", - каже фіційний представник міської влади Моніке де Йонг.

Тим часом мер Горінхема Антон Барських уточнив, що футболісти прибули з Румунії на запрошення голландського уряду і навіть почали вчити голландську мову, перебуваючи в східноєвропейській країні.

За його словами, спортсмени бояться, що щось станеться з їхніми сім'ями на батьківщині, тому не хочуть привертати до себе увагу громадськості.

Зазначимо, у 2012 році команда Еритреї брала участь у турнірі в Уганді й пропала, коли пішла за покупками перед поїздкою додому. Тільки три футболісти повернулися на батьківщину, а інші, за даними видання, попросили притулок в Уганді й отримали його в 2013 році.

Пробувши кілька місяців у Кампалі, футболісти вирішили перебралися до Румунії, а після цього - в Горінхем, невелике містечко на південний схід від Роттердама.