Міністр оборони розповів, чому не може впоратись з терористами

Росія розпочала в Україні „неоголошену війну нового покоління”, яку готувала не один день

Те, що відбувається на сході України – це війна нового покоління. На цьому наголосив виконувач обов’язків міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль на брифінгу в Клубі Кабінету Міністрів України, повідомляє Громадське ТБ.

"Фактично сусідня країна розв’язала війну, використовуючи спецзагони терористів і диверсантів, котрі не раз приїздили на нашу територію, готувалися не один день. Наприклад, Ігор Гіркін, який неодноразово був в Україні і завів тут знайомства", — зазначив Коваль.

Російські військові навіть не приховують, звідки вони прибули до України.

"Вони представляються, хто вони є. Коли був напад на одну з баз, до наших військових підійшли офіцери і відразу назвалися, що вони із 45 окремого полку спеціального призначення ВДВ РФ. Вони запропонували здатися і навіть називали свої прізвища", — наголосив генерал-полковник.

"Тут непроста війна, і там, де люди звикли бачити захисників, бачать чомусь ворогів. Ускладнюються вона і тим, що на нас напала одна з трьох країн, які є гарантом безпеки нашої держави. Війна ведеться не за правилами, оскільки мирних людей терористи ставлять бар’єром між собою і силовиками, які залучені до антитерористичної операції", — сказав виконуючий обов’язки міністра оборони України.

Також він зазначив, що Збройним Силам України в такій ситуації доводиться "дуже непросто", однак вони роблять необхідні висновки.