Модельєра, звільненого з "Christian Dior" за антисемітизм, запросили на роботу до Росії

Британський модельєр Джон Гальяно, раніше звільнений з посади арт-директора "Christian Dior" за антисемітизм, працюватиме у Росії

Наприкінці травня його планують представити як креативного директора найбільшої парфюмерно-косметичної мережі Росії "Л'Етуаль", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на newsru.com.

За інформацією ЗМІ, у російській компанії Гальяно займатиметься просуванням власної косметичної лінії. Сума та деталі контракту лишаються невідомими. Офіційно повідомити про призначення дизайнера на посаду планують 22 травня.

Як відомо, Гальяно був звільнений з арт-директора будинку моди "Christian Dior" через антисемітські висловлювання. У лютому 2011 року за висловлювання проти євреїв у публічному місці на дизайнера подали два позови до суду, а точку в процесі постивило відео, на якому модельєр зізнається у симпатії до Гітлера.

Французький суд визнав Гальяно винним і зобов'язав сплатити штраф у розмірі шести тисяч євро. Пізніше президент Франції Франсуа Олланд позбавив його ордену Почесного легіону.