На параді прапорів запорожці показали майстерність володіння зброєю

Близько тисячі запорожців вийшли на Парад прапорів із національною символікою, щоб продемонструвати свою єдність

За словами організаторів, попри інформацію про можливі провокації, запорожці не побоялися вийти на вулиці, - передає Еспресо.TV, з посиланням на Радіо свобода. 
 
«На меті у нас було єдине – показати всім, що запорожців залякати не можна. Ми об’єднані і готові відстоювати свою землю», – розповідає організатор Параду прапорів Юрій Хохлов.
 
Головною несподіванкою заходу стали виступи запорозьких козаків, які продемонстрували вправне володіння шаблями та списами. Як виявилося, це не просто каскадери та актори, а активісти Хортицького полку Запоріжжя.
 
«У нашому Хортицькому полку сьогодні понад дві сотні людей. Ці козаки входять в окремий підрозділ. Головна мета – це не показові виступи, а охорона громадського порядку. Просто треба, щоб люди знали, що їх охороняють справді надійні та навчені люди», – говорить командир Хортицького полку Запоріжжя Юрій Ружин.
 
Попри загрозу провокацій, Парад прапорів пройшов спокійно. А Хортицький полк і цієї ночі продовжуватиме виконувати свої завдання з охорони порядку, повідомили активісти.