"Народна рада" ЛНР вимагає від Голенка термінового розпуску облради

"Народна рада Луганської народної республіки" вручила голові Луганської обласної ради Валерію Голенко ультиматум, в якому зажадала прийняти рішення про саморозпуск

"Документ" з "мокрими печатками" оприлюднено на сайті Російська весна, передає Еспресо.TV. з посилання на "Восточный вариант", 

Зокрема, керівництво ЛНР вимагає визнати результати "референдуму" про незалежність Луганської області і прийняти рішення про саморозпуск обласної ради. 

"У разі невиконання цих вимог обласна рада буде вважатися" розпущеним і нелегітимним ", - йдеться в тексті.

Нагадаємо, 12 травня в Луганську оголосили про створення "Луганської народної республіки", що планує об'єднуватися в Донецькою народною республікою, ставати Новоросією і йти в Митний союз.
 
11 травня сепаратисти провели так зван "референдуми" в Донецькій і Луганській областях з питаннями до громадян, чи підтримують вони акт про проголошення державної самостійності Донецькій і Луганській народних республік. За даними організаторів референдумів, явка була високою, майже всі голосували висловилися за незалежність регіонів.
 
Відзначимо, що Кремль визнав референдуми в Донецькій і Луганській областях.
 
Своєю чергою, МЗС запевнив, що референдум в Донбасі не вплине на цілісність України.
 
В.о. Президента України, спікер Олександр Турчинов назвав фарсом референдуми в Донецькій і Луганській областях.
 
У ЦВК заявили, що референдуми в Донецькій і Луганській областях не будуть мати ніяких правових наслідків.

Додамо, Еспресо.TV передавало, що депутати Луганської облради висунули новий ультиматум Києву з вимогою про негайні зміни до Конституції про федеративний устрій України і про державний статус російської мови.