Палестина проситиме ФІФА й УЄФА натиснути на Ізраїль, щоб той пропускав футболістів

Федерація футболу Палестини хоче звернутися до президентів ФІФА та УЄФА з проханням втрутитися в ситуацію щодо домовленості з Ізраїлем про вільний в'їзд футболістів на територію країни

Про це повідомляє Еспресо. TV з посиланням на "РИА Новости".

"Згідно з моїм досвідом, Ізраїль ніколи ні з чим не погоджується без тиску з боку. Платіні одного разу втрутився в ситуацію, коли Ізраїль перешкоджав в'їзду на свою територію команд Йорданії, ОАЕ та Іраку, і проблема була негайно вирішена. Я думаю, він (Платіні) може зробити це знову", - каже президент Футбольної асоціації Палестини (PFA) Джібріл Раджуб.

У вересні 2013 року Блаттер провів робочу зустріч з главою Футбольної асоціації Ізраїлю (IFA) Аві Лузоном та Раджубом. Представники обох країн погодилися з механізмом призначення двох посередників, які перебувають під егідою ФІФА і будуть здійснювати зв'язок між двома федераціями.

У листі, який було направлено ізраїльською стороною у ФІФА, IFA повідомила, що "готова розвивати спорт в Палестині, але через ізраїльських представників".

За словами Раджуба, він "хотів би вдатися до санкцій, оскільки сторони не досягли угоди з цього питання, а текст листа означає, що IFA не визнає існування палестинського спорту як такого".

Конгрес Міжнародної федерації футбольних асоціацій відбудеться у червні.