У Вірменії обурені привласненням Україною фільму Параджанова

Директор Національного кіноцентру Вірменії Геворг Геворгян обурений заявою українських кінематографістів щодо відправлення на Каннський кінофестиваль фільма Сергія Параджанова "Колір гранату"

Про це він заявив у вівторок, 13 травня, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Новини-Вірменія".

"На фестивалі стрічку "Колір граната" буде представлено Національним кіноцентром Вірменії спільно з Фондом Скорсезе, який проводить відновлення фільму, і я не розумію, чому українські кінематографісти заявляють, що її представить Україна", - повідомив він.

Він додав, що Нацкіноцентр Вірменії вже більше року співпрацює з Фондом Скорсезе у питанні відновлення стрічки на основі двостороннього договору.

Раніше ЗМІ з посиланням на директора кінофестивалю "Молодість" Андрія Халпахчі повідомляли, що в число представлених Україною в Каннах фільмів увійшла відреставрована стрічка Параджанова.

"Колір граната" - поетична кінопритча про середньовічного поета Саят-Нова. У фільмі, що складається з кількох мініатюр, здійснено спробу показати духовний світ поета, який писав вірменською, грузинською та азербайджанською мовами, змалювати історію його кохання, відношення поета до релігії, влади, народу.