Керівник УДО розповів, як силовики в Слов'янську відрізняють місцевих від найманців

Українські силовики, які проводять антитерористичну операцію в Слов’янську, навчилися відрізняти місцевих жителів від професійних найманців. Вони воюють виключно з терористами

Про це кореспонденту Еспресо.TV повідомив керівник Управління Державної охорони Валерій Гелетей, під керівництвом якого сьогодні вночі була звільнена від терористів територія, де знаходиться телевежа в Слов’янську.

За його словами, місцеві мешканці дуже невміло поводяться зі зброєю, тому їх легко відрізнити від професійних найманців.

«Місцеві піднімають автомат над головою, постріляли з-за укриття, заробили трохи грошей і пішли додому, а українські силовики воюють проти професійних найманців», - сказав Гелетей.

Він також відзначив, що значна частина терористів мають специфічну неслов’янську зовнішність, що не властиво для донецького регіону.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Слов’янську бійці УДО провели успішну бойову операцію та зачистили від терористів територію, де знаходиться телевежа, створивши тим самим свого роду «зону безпеки» в радіусі 5 кілометрів.