МЗС України вимагає від росіян звільнити режисера Сенцова

Українське МЗС вимагає від Росії негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова, якого федерація звинувачує в "підготовці теракту"

Про це повідомили у прес-службі зовнішньополітичного відомства України, передає Еспресо.TV.

"Вимагаємо від російської влади негайного звільнення Олега Сенцова та припинення нею брутального порушення прав і свобод громадян України в окупованій Росією Автономній Республіці Крим", - наголосили у міністерстві.
 
"Обурені інформацією про затримання співробітниками ФСБ Росії у Севастополі відомого українського режисера Олега Сенцова. Рішуче засуджуємо зухвале порушення українського законодавства російськими службами в Автономній Республіці Крим, що є невід’ємною територією України. Обвинувачення, які інкримінує російське ФСБ всесвітньовідомому українському режисеру, є абсурдними та позбавленими будь-якого здорового глузду.  Вони є ще одним свідченням того, що діями Кремля керує істерія, яка межує з ненавистю до всього українського, в тому числі до української мови, історії, культури і мистецтва», – йдеться у повідомленні МЗС.

Нагадаємо, українського кінорежисера Олега Сенцова затримали 11 травня у Сімферополі. ФСБ Росії звинувачує його в організації теракту.