Олімпійців семи збірних підозрюють у вживанні допінгу на Іграх у Сочі

Сім країн привезли на Олімпійські ігри в Сочі системи внутрішньовенного вливання

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на звіт "Незалежного спостерігача" Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) .

"Ближче до кінця Олімпійських ігор "Незалежний спостерігач"отримав чорновий звіт Міністерства спорту Росії, в якому говорилося наступне: з 20 грудня 2013 Федеральна митна служба перевірила 16 тисяч одиниць багажу; сім країн привезли з собою "велику кількість систем внутрішньовенного вливання", - йдеться у звіті WADA.

Крім того, у п'яти випадках Федеральна служба безпеки "фіксувала використання голок і шприців в районах проживання національних олімпійських комітетів".

Оскільки ця інформація надійшла у WADA постфактум, невідомо, які заходи були вжиті у зв'язку з цими подіями.

Програма незалежного спостереження під егідою WADA була запущена з ініціативи Міжнародного олімпійського комітету на Іграх 2000 року в Сіднеї. Вона передбачає випадковий моніторинг всіх етапів допінг-контролю на нейтральній та неупередженій основі.

Після Ігор команда спостерігачів публікує доповідь, в якій вказується, чи всі процедури були проведені належним чином, а також пропонуються заходи щодо поліпшення допінг-контролю.