Соболєв: Обшукати офіс «Батьківщини» міліцію попросила довірена особа Порошенка

Сьогодні зранку до офісу партії «Батьківщина» у Вінниці, який одночасно є штабом кандидата у Президенти Юлії Тимошенко, прийшла міліція з судовими виконавцями, «цікавилась не тільки друкованими ЗМІ, а й комп'ютерами і електронними носіями»

Про це повідомив керівник фракції ВО «Батьківщина» Сергій Соболєв, пише Еспресо.TV.

«Після обшуку в офісі знайдено лише офіційну літературу, яка розповсюджується як література кандидата у президенти Тимошенко», - зазначив голова фракції «Батьківщина».

«Саме тому фракція сьогодні зробила звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова для того, щоб негайно з'ясувати участь у цьому обласного та міського керівників міліції Вінниччини, яких кандидат у президенти Порошенко використовує для того, щоб у такий спосіб з'ясовувати відносини з нашими колегами з «Батьківщини». Крім того, як нам стало відомо, сам кандидат у президенти Порошенко дзвонив з погрозами керівнику Вінницького штабу «Батьківщини», депутату облради, у якої він вимагав знищити тиражі газет», - розповів Соболєв.

За його словами, наразі зі штабу вінницької «Батьківщини» вилучено комп'ютери, всі друковані матеріали, і жодного матеріалу, який би порушую закон, не виявлено.

«Ми це розглядаємо як початок ведення брудної кампанії проти нашого кандидата Юлії Тимошенко, і якщо цьому не буде поставлено край, то ми дуже швидко зрозуміємо, що таке свобода слова в нових умовах», - підкреслив Сергій Соболєв.

Водночас народний депутат Сергій Власенко продемонстрував ухвалу вінницького міського суду від 14 травня за заявою представника Петра Порошенка і підписом судді Ковбаси про те, що нібито в якихось вінницьких газетах написана неправдива інформація про Петра Порошенка.

«В заяві навіть не йдеться про якісь агітаційні матеріали Юлії Тимошенко, а мова йде про те, що якась вінницька газета щось недобре нібито написала про Петра Порошенка. Петро Олексійович, ще не ставши президентом, вже забороняє погано про нього говорити. Чого соромиться Порошенко? У мене в руках стаття, яку хоче вилучити Порошенко. Що тут неправда? Що він працював міністром економіки в уряді Януковича?! То хай спростовує це у цивільному суді? Що неправда? Що він за роки режиму Януковича подвоїв свої статки і став мільярдером?! То хай спростує і позивається до журналу Форбс», - сказав Сергій Власенко.

«Петру Олексійовичу треба визнати, що він боїться правди про себе», - зазначив народний депутат, додавши, що «ніхто нікому не дозволить витворяти те, що витворяв Янукович: не за це, Петре Олексійовичу, стояв Майдан». 

У свою чергу, член фракції «Батьківщина» Микола Княжицький закликав кандидатів у президенти не використовувати методи брудної боротьби. Він також повідомив, що міністр внутрішніх справ вже призначив відповідне розслідування, за підсумкам якого будуть зроблені кадрові висновки.