Таміла Ташева: Кримські татари через тиск їдуть з Криму

На кримських татар чиниться тиск, через що вони змушені покинути територію півострова

Про це в ефірі програми "Підсумки" з Миколою Вереснем на телеканалі Еспресо.TV повідомила голова медіа департаменту земляцтва кримських татарів у м. Києві Таміла Ташева.

«Якась невелика частина людей, татар виїжджають з Криму, тому що чиниться тиск. Зараз «соблюдающие мусульмане», на них почався тиск, ходять біля мечетів люди, рахують їх, записують якісь відомості про них. Люди це розуміють і їдуть з Криму», - зазначила Ташева.

Вона також додала, що можливі провокації під час вшанування річниці депортації.

«18 травня скоро. Спочатку заборонили мітинг, потім дали можливість провести. Меджліс ухвалив рішення без прапорів йти. На мітинг до Сімферополя зі всіх боків сходитимуться десятки тисяч татар. Це традиція. Влада вирішила через метало-детектори їх перевіряти, уявляєте як вони 100 тис. людей пропустять? Там вже БТР-и приїздять, у всіх готелях Сімферополя набито міліції, військових. Я дуже боюся провокацій. Я дуже сподіваюся, що татари не піддадуться на провокації», - наголосила Ташева.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзін повідомив, що під приводом обвинувачення у тероризмі розпочалися масові обшуки помешкань кримських татар.