Угорський прем’єр радить Європі продати Україну, щоб зберегти хороші стосунки з Росією

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що через український конфлікт і санкції ЄС Центральна Європа може втратити вигоду від тісних економічних звязків з Росією, і висловив занепокоєння стосовно прав угорців в Україні

«Чи зможе ЄС конкурувати економічно з Китаєм, якщо не зможе розвивати економічних відносин з Росією?», – додав Орбан. Він зауважив, що Центральна Європа повинна мати свою частку вигоди від тісної економічної співпраці з Росією? повідомляє Радіо Свобода.

На думку очільника угорського уряду, викликом є не лише політика Росії, але й Україна сама по собі. У таких умовах, за словами Орбана, «легітимно порушувати питання гарантій прав національних менщин» в Україні. При цьому він наголосив, що угорці України самі мають вирішувати, які правові механізми використати для захисту своїх прав.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, що також брав участь у дискусії, у відповідь на коментарі Віктора Орбана щодо України зауважив, що не варто «об’єктивно чи суб’єктивно висловлювати меседжі, які підтримують головну лінію російської пропаганди». За словами голови польського уряду, «проблема – не український націоналізм, а агресія Росії».