Українського оператора оголосили в Росії персоною нон-грата

Українського кінооператора Ярослава Пілунського, який перебував у полоні в кримських сепаратистів, депортували з Росії

Кінематографісту заборонили в'їзд до Росії протягом року, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Фейсбук-сторінку Пілунського.

"Їхав на запрошення Наташі Корольової знімати їй кліп. Ані офіційне запрошення від неї, ані втручання якогось міністра не змогло нічого змінити", - повідомив оператор.

За його словами, причиною заборони в'їзду стало перебування у полоні сепаратистів разом з Юрієм Грузиновим під час так званого референдуму.

"Тобто, опинившись в руках кримінального угрупування, інформацією про яку не володіло навіть міністерство оборони Росії, я став персоною нон-грата для цієї країни. Нещасні мирні гопники постраждали під час допиту. Виявляється, я із зав'язаними руками та рушником довкола голови чинив їм опір", - написав Пілунський.

Він зазначив, що під час спроби в'їзду до Росії його тримали у зачиненому приміщенні, до туалету виводили під конвоєм, а паспорт віддали лише у Києві.

Нагадаємо, два українські оператори Ярослав Пілунський та Юрій Грузінов зникли в Криму 16 березня. Кінематографістів звільнили з полону лише 21 березня.

З 1996 року Пілунський у якості оператора-постановника зняв більше 300 рекламних роликів та відеокліпів. Значна частина останніх була знята для російських виконавців. Окрім того, працював над створенням фільмів "Помаранчеве кохання", "Інді", "Мадемуазель Живаго" (за участі Лари Фабіан). Останньою серйозною роботою стала участь у фільмі "Вій", який вийшов навесні 2014 року.