Вишеградська четвірка думає, як протистояти можливій газовій кризі

Прем'єр-міністри країн Вишеградської групи (Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії) домовились про створення спеціального "механізму солідарності" з метою протистояння імовірній газовій кризі

Такої домовленості вони досягли в четвер у рамках Міжнародної безпекової конференції GLOBSEC 2014 у Братиславі, повідомляє Укрінформ з посиланням на РАР.

"Вишеградська група є гарним прикладом того, як, попри відмінності, вибудувати спільну позицію. Такою спільною позицією є наше рішення про те, щоб на експертному і міністерському рівнях якнайшвидше випрацювати деталі механізму газової солідарності на випадок газової кризи", - повідомив на прес-конференції прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

На його думку, такий механізм, розроблений на регіональному рівні, має стати хорошим прикладом для всього Євросоюзу. Прем'єр Польщі вважає, що він має бути створений якнайшвидше на території всього ЄС.

Туск пояснив, що суть такої солідарності полягає в тому, що "один має бути готовий заплатити за іншого більшу ціну, ніж ринкова".