ДНР та ЛНР оголошені терористичними організаціями, - ГПУ

Генеральна прокуратура України оголосила так звані Донецьку народну республіку та Луганську народну республіку терористичними організаціями

Про це повідомив "5 канал" з посиланням на першого заступника генерального прокурора України Миколу Голомшу , інформує Еспресо.TV. 

Нагадаємо, як раніше передавало Еспресо.TV, міністр юстиції Павло Петренко заявляв, що Генеральна прокуратура ставитиме питання про визнання самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР) терористичними організаціями.

"Відносно цих організацій, які фактично є терористами, був прийнятий закон, і, я думаю, що найближчим часом Генеральна прокуратура ставитиме питання про визнання цих організацій - "Донецька народна республіка", "Луганська народна республіка" - терористичними організаціями. Тому що вони за всіма своїми ознаками підпадають під це визначення", - наголошував Петренко.

Глава Мін'юсту пояснив, що Кримінальний кодекс України дає чітке визначення тим незаконним збройним формуванням, які є терористичними організаціями. Також Петренко зазначив, що правоохоронні органи в межах тих кримінальних справ, які вже порушені, можуть і повинні визнати ці організації терористичними.