До банку "Форум" інвесторів можуть допустити через тиждень

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб через тиждень прийме рішення щодо допуску інвесторів до санації банку "Форум"

Про це сьогодні в сесійному залі Верховної Ради повідомив перший заступник голови НБУ Володимир Кротюк, передає Еспресо.TV.

За його словами, позавчора він особисто мав розмову з вкладниками "Форуму" щодо ситуації в банку.

"Банк "Форум" на сьогодні переданий до управління Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який працює з потенційними інвесторами, і за тиждень вирішить питання про допуск таких інвесторів до санації банку. Якщо інвестори відповідатимуть вимогам Фонду", - зазначив Кротюк.

Банк "Форум" влітку 2012 року у попереднього власника - німецької групи Commerzbank - викупив бізнесмен російського походження Вадим Новинський: контрольована його "Смарт-Холдингом" компанія Yernamio Consulting Limited (Кіпр) володіє 98,77% акцій «Форуму».

Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в банк «Форум» на 3 місяці (до 13 червня) через фінансові проблеми, які, на думку нинішнього власника, пов'язані з німецькою групою.

Цікаво, що днями на сайті "Смарт-Холдингу" з'явилося повідомлення про те, що холдинг "в особі Yernamio Consulting Ltd 12 травня перерахував на спеціальний рахунок НБУ суму в еквіваленті $50 млн. для підтвердження серйозності намірів виступити як інвестор "Форум Банку", у якому 13 березня 2014 року введено тимчасову адміністрацію. Кошти перераховано згідно з протоколом намірів між НБУ, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб і Yernamio Consulting Ltd, який було підписано раніше".