ФСБ хоче доправити полоненого українського режисера до Москви

Українського кінорежисера Олега Сенцова, затриманого у Криму працівниками російської ФСБ, везуть до Москви

Про це в ефірі "Шустер-LIVE" повідомила журналістка Катерина Сергацкова, передає Еспресо.TV.

"Зараз везуть до Москви, але ФСБ не пояснює, за що Олг затриманий і з якої причини. Його затримання незаконне, оскільки він громадянин України", - сказала вона.

Вся родина Олега Сенцова живе у Сімферополі, у нього двоє дітей, якими зараз опікується дружина і сестра.

"У Олега двоє дітей і фактично вони залишились самі. Вони залишаються під наглядом сестри і дружини – 12-річна Аліна і 9-річний син, який страждає на аутизм. Вони потребують підтримки", - сказала Сергацкова.

Також, журналістка повідомила, що наразі у терористів у Словнянську залишається ще два режисери – театрального режисера Павла Юрова і куратора Дениса Грищука.

Своєю чергою Міністр культури Євген Нищук повідомив, що листи до міжнародної громадскості з проханням втрутися, розіслано у всі посольства і предствництва.

"Ми розіслали по всім посольствам листи, щоб втрутилася міжнародна громадськість. Адвокатом його є Дмітрій Двінзе, який захищав болотних узників. Це нехтування всіма міжнародними конвенціями, які є на  сьогоднішній день. Будемо звертатися до представника ООН, будемо робити звернення до МЗС ФР, до генпрокурори. Дуже важливо, щоб не допустити етапування до Москви", - сказав міністр. 

Нагадаємо, як передавало Еспресо.TV, росія звинувачує українського режисера в організації теракту.