Російська ракета упала через 54 секунди після запуску з Байконура

Російська ракета "Протон - М" впала після запуску з космодрому Байконур

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

"На 54-й секунді після запуску з ракетою-носієм було втрачено зв'язок", - повідомило Федеральне космічне агентство. Причиною невиведених на орбіту супутника зв'язку "Експрес-АМ4Р" є нештатна ситуація, що виникла на етапі роботи третього ступеня ракети-носія "Протон- М".

"Під час виведення на етапі роботи третього ступеня ракети-носія виникла нештатна ситуація, і космічний апарат "Експрес- АМ4Р не був виведений на орбіту. Нині представники держкомісії аналізують телеметричну інформацію і з'ясовують причини виникнення нештатної ситуації" - сказала прес-секретар голови Роскосмосу Ірина Зубарєва.

У ракети-носія відмовив рульової двигун третього ступеня на 54 секунді польоту. Уламки ракети могли впасти за межами території Казахстану.

Ракета-носій " Протон-М" повинна була вивести на орбіту російський супутник зв'язку "Експрес-АМ4Р" - найпотужніший і високотехнологічний на сьогоднішній день супутник зв'язку. Він мав стати третім космічним апаратом серії "Експрес", запущеним в 2014 році.

Нагадаємо, 2 липня 2013 російська ракета-носій Протон-М, яка стартувала з Байконура з розгінним блоком ДМ-03 і трьома навігаційними космічними апаратами ГЛОНАСС-М, впала на першій хвилині старту. У Роскосмосі уточнили, що двигуни ракети-носія аварійно відключилися на 17 секунді польоту.