Творці "Бригади" хочуть знімати фільм про анексію Криму

Мінстерство культури РФ отрмало заявку на зйомки фільму про анексію Криму Росією

Знімати стрічку планує компанія "Аватар фільм", яка раніше зняла серіал "Бригада", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК daily.

Тепер компанія має намір отримати держпідтримку проекту від російського Фонду кіно. Картина, на створення якої необхідно чотири мільйони доларів, отримала робочу назву "Додому".

За словами прес-секретаря Мінкульту РФ Ірини Казначеєвої, до створення фільму планується долучити "кращих російських акторів", а частину зйомок здійснити на базі Ялтинської кіностудії.

Ідеологія фільму не викликає сумніву, оскільки Казначеєва сказала, що "у проекті мова йде про драматичні події у новітній історії Росії та України - військовому перевороті в Україні та поверненню Республіки Крим до складу Росії".

Відомо, що режисером фільму стане лауреат молодіжної програми Каннського кінофестивалю Таїсія Ігуменцева, а над сценарієм працюватиме письменник Сергій Шаргунов.

Нагадаємо, завтра на телеканалі "Росія 24" покажуть фільм про події в Україні, знятий українською журналісткою Оленою Березовською, якій приписували роман з екс-президентом Віктором Януковичем.