У Держдепі США позитивно оцінюють початок національного діалогу в Україні

У Вашингтоні вважають успішними результати проведення першого круглого столу в Україні в рамках національного діалогу

Про це заявила представник Державного департаменту США Мері Харф, повідомляє прес-служба відомства, пише "ЛігаБізнесІнформ".

"Цей конкретний захід мав успіх, зібрав сотні учасників, був прозорим, відкритим для преси ... Ми вважаємо, що це хороший крок вперед і сподіваємося побачити більше", - повідомила представник Держдепу.

Вона також зазначила, що на обговореннях було представлено широкий зріз українського суспільства, в тому числі і лідери місцевих і регіональних органів влади, ділових кіл, законодавчих органів, релігійні лідери, багато представників зі східної України.

Харф додала, що збройні проросійські сепаратисти "не становлять приблизно 6,5 млн. українців, які живуть у цих регіонах (Донецькій і Луганській областях - ред.)". На її думку, потрібно працювати не з озброєними сепаратистами, а з представниками місцевих громад та місцевими елітами.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що Сполучені Штати підтримують оголошену українським урядом ініціативу національного діалогу в Україні і, зі свого боку, будуть стимулювати цей процес як один з ключових чинників розв'язання нинішньої кризи.