Під час мітингу 18 травня кримських татар перевірятимуть металодетекторами та заборонять приносити з собою воду

Під час мітингу до 70-річчя депортації, який відбудеться 18 травня в Сімферополі, представниками силових структур будуть вжиті безпрецедентні заходи безпеки

Про це в ефірі Еспресо.TV розповіла журналістка кримськотатарського телеканалу АТР Наджиє Фемі.

 За її словами, минулого року в мітингу до дня депортації кримських татар взяли участь 30 тисяч осіб, цього року очікують ще більшу кількість учасників заходу.

Вона  також відзначила, що влада Криму боїться провокацій з боку кримських татар в цей день. Зокрема, як провокація сприйматиметься наявність українського прапора на мітингу.

«Під час мітингу будуть вжиті безпрецедентні заходи безпеки. Учасників акції перевірятимуть металодетекторами, також не можна приносити з собою будь-яку рідину в пляшках», - розповіла журналістка.

Ситуація також викликає стурбованість через репресії, які застосовують проти кримських татар. В їхніх оселях проводять обшуки – шукають вибухові речовини та зброю, щоб звинуватити в тероризмі.

«В Меджлісі вважають, що такі форми тиску застосовуються напередодні мітингу з метою залякати кримських татар», - відзначила Наджиє Фемі.