МЗС України закликає світ не вестися на тотальну брехню Росії

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародне співтовариство не піддаватися тотальній брехні російської пропаганди

Як повідомляє Еспресо.TV, про це йдеться в заяві МЗС.

"Закликаємо міжнародне співтовариство об'єктивно оцінювати процеси розуміння і безпеки в нашій державі, не піддаватися тотальній брехні російської пропаганди і прийняти проти російської влади всі можливі рішучі скоординовані і консолідовані заходів, щоб зупинити агресора і не дати йому зірвати процес волевиявлення українського народу", - йдеться в заяві.

В МЗС зазначили, що Росія продовжує цинічно дестабілізувати становище, а жодні обіцянки президента РФ Володимира Путіна не були підкріплені реальними діями. «Росія демонстративно зосереджує війська на кордоні з Україною, підтримує та координує діяльність терористичних угруповань, відмовляється засудити чинені ними вбивства, катування та захоплення адміністративних приміщень, а також нарощує агресивну риторику проти Української держави – невщухаючий вал брехні і пропаганди», - повідомили у відомстві.

«Цілком очевидно, що своїми діями Кремль намагається перешкодити справжньому національному діалогові в Україні, не дозволити реалізувати обраний курс на демократичні реформи і підірвати можливість проведення президентських виборів 25 травня», - додали в МЗС.

Крім того, у міністерстві зазначили, що проведення другого загальнонаціонального круглого столу у Харкові свідчить про готовність українського уряду  відкрито обговорювати найгостріші проблеми суспільства та «спільну відданість справі національного порозуміння й об’єднання найширших відповідальних політичних і громадських кіл України».