Університет НБУ заявив про захоплення своєї філії у Криму

Ректорат Університету банківської справи Національного банку України заявляє про захоплення Севастопольського підрозділу вузу

Про це йдеться в офіційній заяві керівництва університету, оприлюдненій 16 травня, передає Еспресо.TV.

Як зазначається, 15 травня в Севастополі 30 озброєних військових заблокували приміщення інституту, а студентів і науково-педагогічних працівників вивели з навчального корпусу з вимогою негайно визнати директором інституту жінку, яка з'явилася тут з папером від колишнього російського адмірала, нині " губернатора" Севастополя.

«Університет банківської справи Національного банку України висловлює стурбованість щодо подій, які відбулися на території його структурного підрозділу - Севастопольського інституту банківської справи. Звертаємо увагу, що процедура призначення та звільнення попереднього керівника закладу регламентується чинним законодавством», - йдеться в заяві.

В закладі також заявили, що зазначений прецедент унеможливлює подальше функціонування навчального закладу, призводить до зриву навчального року та отримання дипломів випускниками інституту.

«У зв'язку з цим наполягаємо на негайному врегулюванні даного конфлікту в рамках правового поля і позитивного вирішення зазначених питань», - сказано в заяві.

За даними севастопольських ЗМІ, захоплення внз, вочевидь, спричинене тим, що досі на будівлі інституту залишався український герб, а в навчальних корпусах - українська символіка, і викладання тривало українською мовою.