70-ті роковини депортації кримських татар на півострові відзначають під наглядом ФСБ

У Сімферополі попри заборону з боку сепаратистської влади Криму проходять пам'ятні заходи з нагоди 70-х роковин депортації кримськотатарського народу

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Крим.Реалії".

Заходи почалися з молебня і покладення квітів у парку Салгірка поряд з Таврійським національним університетом імені Вернадського. Після цього відбувся мітинг.

Жалобні заходи також відбулися біля закладеного каменя у сквері біля Залізничного вокзалу Сімферополя. На них не було представників місцевих органів влади, проте в районі відзначено велике скупчення представників силових органів, в тому числі співробітників ФСБ.

Загальнокримський молебень (дуа) за загиблими у депортації відбудеться о 13.00 за місцевим часом (о 12.00 за київським) в селищі Ак-Мечеть на околиці Сімферополя.

Нагадаємо, 16 травня влада анексованого Криму заборонила проведення якихось масових акцій у Криму до 6 червня через "ситуацією на південному Сході".

Меджліс кримськотатарського народу на позачерговому засіданні у суботу, 17 травня, вирішив провести 18 травня молебень і пам'ятні заходи біля закладених каменів і пам'ятних дошок, присвячених жертвам депортації, у всіх регіонах півострова.

Як повідомляло Еспресо.TV, російські гелікоптери заважали кримським татарам провести захід у Бахчисараї.