Центр Сімферополя заполонений ОМОНом та автозаками, рух перекрито

Влада анексованого Криму в день траурних заходів до річниці депортації кримськотатарського народу зігнала у центр Сімферополя до площі Леніна та прилеглих вулиць автозаки та ОМОН, рух транспорту перекрито, прохід заборонено

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Українську правду.

Разом з тим над центром Сімферополя періодично пролітають гелікоптери.

Представники силовиків на питання, до якого часу центральну площу міста буде очеплено, відповісти не змогли та порадили "звертатися до керівництва".

Водночас, місцеві мешканці на питання журналістів, чи вони схвалюють такі заходи "безпеки" у центрі Сімферополя з боку влади, відповідають схвально, зауважуючи, що "кримські татари - миролюбний народ, але ми очікуємо провокацій".

Як повідомили у ході прямої трансляції з Сімферополя журналісти, наразі до Ак-Мечеті у Сімферополі, де запланований на 13:00 траурний мітинг, збираються люди.

Попри дощ, люди пішки прямують вздовж дороги до місця проведення акції. Дорогою їх супроводжують співробітники спецпідрозділу ОМОНу.  Учасники ходи скандують "Мілет! Ватан! Крим!" ("Народ! Батьківщина! Крим!", ред.).

Дорогою  до Ак-Мечеті журналісти також побачили на трасі автобуси та автозаки, у яких перебувають представники спецпідрозділу ОМОН, також прямуючи до місця проведення траурного молебня. 

Нагадаємо, 16 травня влада анексованого Криму заборонила проведення якихось масових акцій у Криму до 6 червня через "ситуацією на південному Сході".

Меджліс кримськотатарського народу на позачерговому засіданні у суботу, 17 травня, вирішив провести 18 травня молебень і пам'ятні заходи біля закладених каменів і пам'ятних дошок, присвячених жертвам депортації, у всіх регіонах півострова.

Як повідомляло Еспресо.TV, у Сімферополі попри заборону з боку сепаратистської влади Криму проходять пам'ятні заходи з нагоди 70-х роковин депортації кримськотатарського народу.

 

Instagram andy_michael

Фото: katy_katy936

Фото: Instagram cortique 

Фото: Instagram katy_katy936

Фото:  Instagram edem_kishveev