Міноборони: Під час ночних перестрілок у районі АТО жодний мирний мешканець не постраждав

Терористи продовжують свої цинічно-підступні боягузливі вилазки та обстрілюють блокпости з території житлових кварталів

Зміст

Про це повідомляє прес-служба Міноборони, передає Еспресо.TV.

"У всіх випадках нападів на блокпости військовослужбовці АТО дають оперативну та адекватну відсіч противнику, не даючи бойовикам провести атаки та захоплення об’єктів. Окрім цього, жоден з мирних мешканців на території, де проводиться АТО не постраждав. Українські військові виконують завдання з метою захисту мирного населення від терористів", - наголошують у відомстві.

"Сьогодні вночі у таборі українських військовослужбовців, які залучені до антитерористичної операції, відбулась навчальна тривога та бойове злагодження. Після сигналу сирени у таборі, одразу було виявлено заздалегідь обладнані позиції терористів у лісових насадженнях неподалік, які запустили в повітря білу сигнальну ракету, та з переляку відступили, хоча планували атакувати військових з двох сторін", - повідомляє прес-служба міністерства.

"Таким чином військовослужбовці АТО спрацювали на випередження, та зірвали нахабні плани терористів", - стверджує оборонне відомвство.

"Також вночі обстріляний зі стрілецької та снайперської зброї, підствольних гранатометів табір військовослужбовців поблизу м. Ізюм. Військові відбили напад. Внаслідок протистояння зазнали поранень двоє військовослужбовців Національної гвардії", - додають в Міноборони.

"Цієї ж ночі також обстріляні чотири блокпости навколо Слов’янська, де несуть службу військовослужбовці ЗС України, підрозділи яких входять до складу АТО. Військові дали відсіч бойовикам. Один з військовослужбовців легкопоранений, його товариш зазнав поранення середнього ступеня важкості. Для надання допомоги прибув гелікоптер з військовими медиками. Постраждалих серед мирного населення немає", - підсумували у прес-службі.

Як повідомляло Еспресо.TV раніше, у ході нападу на табір Нацгвардії під Слов'янськом був знешкоджений один терорист.