Кіноспілка Росії зажадала від ФСБ негайно звільнити затриманого в Криму українського режисера

Союз кінематографістів і професійних кінематографічних організацій та об'єднань Росії звернувся до ФСБ з вимогою негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова

Останній був затриманий співробітниками ФСБ в Криму і перевезений до Москви. Режисера звинувачують в тероризмі, повідомляє Newsru.com.

"Арешт і утримання Олега Сенцова без пред'явлення звинувачень протягом тижня вже завдало серйозної шкоди іміджу нашої країни на міжнародній арені. Звернення про звільнення Олега Сенцова підписуються і публікуються провідними кінематографістами світу в найбільших міжнародних та ділових виданнях", - йдеться у зверненні, опублікованому на сайті кіносоюзу.

У тексті говориться також про фільми Олега Сенцова, що принесли йому призи міжнародних фестивалів, а також про те, що в зйомках його нової картини "передбачалося участь російських акторів і кінематографістів інших спеціальностей" .

"Вважаємо за необхідне довести до Вас точку зору Союзу кінематографістів і професійних організацій та об'єднань Росії про неприпустимість подібних заходів та про шкоду, який ці заходи завдають репутації нашої країни. Вимагаємо негайного звільнення кінорежисера Олега Сенцова", - йдеться у зверненні, підписаному главою організації, режисером і сценаристом Андрієм Прошкіним.