Кисельов звинуватив "німф-монтажерів" у підробці сюжету про "вбивства мирних жителів у Слов'янську"

Заступник гендиректора ВДТРК Дмитро Кисельов заявив, що використання телеканалом "Росія 1" кадрів контртерористичної операції на Північному Кавказі в сюжеті про вбивства мирних жителів бійцями Національної гвардії в Україні було "випадковою помилкою"

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Слон".

Кисельов повідомив, що особисто він резонансний сюжет не дивився, але точно виключає ймовірність того, що журналісти ВДТРК намагалися маніпулювати аудиторією.

"У цьому сюжеті була зроблена помилка, але помилки можливі. Всі грішні під Місяцем. Я цей сюжет не бачив, але те, що там було, - це помилка. Помилка, але в жодному разі не маніпуляція" , - сказав він.

"Це, може, була помилка в комп'ютері. Або юні німфи-монтажери щось неправильно взяли звідкись там. Існує маса опцій того, як така помилка могла трапитися. Я впевнений, що на ВДТРК йде внутрішнє розслідування з цього приводу", - додав телеведучий.

Як повідомляло Еспресо.TV, російський канал "Росія 1" вмонтував у сюжет про бої у Слов'янську відео з подій контртерористичної операції на Північному Кавказі з вбитими мешканцями.

Цікаво, що відповідне відео знайшли у звіті Національного антитерористичного комітету Росії про проведення спецоперації у Кабардино-Балкарії 18.12.2012 р.