РНБО: Журналісти LifeNews де-факто були частиною терористичної групи

Так звані «журналісти» російського телеканалу LifeNews Олег Сидякін та Марат Сайченко де-факто є частиною терористичних груп

Про це на власній сторінці у «Фейсбуці» написала заступник голови РНБО Вікторія Сюмар.

«Зміст тероризму в залякуванні, страху та паніці. Все, що роблять терористи на Сході країни, – це максимальна дестабілізація через залякування та паніку. Для цього критично важливі ЗМІ, які поширюють страх через конкретні картинки та інформування, і їх до послуг терористів активно поставляє Росія», - зазначила вона. 

За словами Сюмар, так звані «журналісти» LifeNews Сидякін та Сайченко – «яскравий приклад сприяння тероризму через інформаційний супровід. Вони не просто отримують відео, ці «журналісти» супроводжують терористичні групи та знімають напади на українських військових. Де-факто, вони є частиною терористичних груп». 

«Їхнє відео, яке ближчим часом з’явиться в інтернеті, - прямий доказ. Сприяння тероризму, змова з терористами, допомога тероризму – це не журналістика. «Взаємовигідна співпраця» з людьми, які вбивають та беруть заручників, – це злочин. І відповідні висновки щодо Сидякіна та Сайченка зараз готують відповідні українські правоохоронні органи. На відміну від українських журналістів, які лишаються у полоні заручників, з ними будуть вчиняти у відповідності до законів. Але речі треба називати своїми іменами, це не журналісти, це інформсупровід терористичних груп», - підсумувала вона.

Нагадаємо, 18 травня в Краматорську були затримані журналісти російського каналу LifeNews Олег Сидякін та Марат Сайченко, які планувати зняти обстріл терористами українського аеродорому.