СБУ знайшла докази антиконституційної діяльності КПУ

Служба безпеки України передала Міністерству юстиції матеріали, які засвідчують антиконституційну діяльність Комуністичної партії України

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає «Уніан».

«У минулий четвер за моїм підписом до Міністерства юстиції передані матеріали, які засвідчують антизаконну діяльність Комуністичної партії», - сказав Наливаченко.

За його словами, матеріали складаються із трьох блоків. Зокрема, мова йде про причетність КПУ до зазіхання на конституційний лад нашої держави; участь у незаконних, а іноді організованих формуваннях в Луганській області; відмивання грошей - рахунки, особисте майно фізичних осіб, які в своїх деклараціях компартійних ніколи не згадували про них.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов направив листа Міністерству юстиції України, в якому просить відомство вжити заходів щодо заборони Комуністичної партії України.У

Сьогодні міністр юстиції Павло Петренко заявив, що міністерство вже звернулося до ГПУ та СБУ з проханням розслідувати можливі правопорушення з боку керівництва Комуністичної партії.