Терористи імітували наступ української армії на Краматорськ, - очевидці

Вчорашній начебто активний наступ сил АТО на позиції терористів, зокрема, у Краматорську, і обстріл міста – це імітація з боку бойовиків

Про це Еспресо.TV повідомили мешканці міста.

"Що стосується вчорашньому "бою" в місті – ніхто з безлічі людей не бачив вчора жодного БТРа або бійця армії на території міста. Немає ні одного вбитого або пораненого серед цивільних", - повідомили мешканці міста.

За їх даними, обстріл вівся по території, де практично ніколи нікого не буває. "Зате є безліч людей, які бачили, як посеред житлових дворів на Даманскому бойовики стріляли в повітря з автоматів!", - розповіли очевидці подій.

Крім того, вони заперечили факт обстрілу з боку українських силовиків кіоску на вул. Орджонікідзе. "Стіна розвалена з боку міста, а не з боку Слов'янська, звідки, по ідеї, повинна була йти армія. Причому руйнування дивне: там нема ні слідів вибуху, ні слідів загоряння, і це - на пластикових стінах кіоску. Висновок єдиний: вчора була імітація нападу на Краматорськ армії, яку зробили самі бойовики для картинок на російських телеканалів! Навіщо? Щоб ще більше налякати і озлобити населення", - повідомляють очевидці.

Нагадаємо, вчора "Народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов повідомив, що українська армія відтіснила його сили зі Слов'янська у Краматорськ.

За словами Пономарьова, силовики просунулися вглиб Слов'янська, обстрілюючи місто з різних видів знарядь, у тому числі гаубиць і мінометів, а ополченці начебто стримували їх на околицях.

Водночас інший представник терористичної організації "Донецька народна республіка" Мирослав Руденко розповів про бойові дії українських військових у Краматорську.

"Вранці (18 травня, - ред.) стало набагато складніше, ніж до цього. Йдуть повномасштабні бої в Слов'янську і Краматорську", - сказав він.