У Держдепі США висловили "значне занепокоєння" концентрацією російських військ на кордоні з Україною

США не мають доказів відведення російських військ від кордону з Україною і ця ситуація викликає у них занепокоєння

Про це заявила речниця Державного департаменту США Джен Псакі, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

«Ми досі не маємо доказів, що російські війська відведені від кордону з Україною. Я хочу нагадати, що схожі заяви з боку Росії лунали і минулого тижня і ми тоді також не бачили жодних ознак цього. І знову хочу наголосити, що той факт, що Росія концентрує значні військові сили на кордоні з Україною, залишає значне занепокоєння США. Ми не бачимо ніяких змін попри публічні заяви», – зазначила Псакі.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін дав команду міністру оборони Сергію Шойгу повернути війська, які брали участь у навчаннях в Ростовській, Білгородській і Брянській областях, в місця постійної дислокації.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив сьогодні, що Північноатлантичний альянс також не бачить жодних доказів, що Росія почала відводити свої війська від кордону з Україною. Про це також заявив і секретар РНБО України Андрій Парубій.

Раніше сьогодні міністерство оборони США теж заявляло, що не бачить жодних ознак передислокації  російських військ від українського кордону.

Водночас, сьогодні начальник Генштабу Збройних Сил Росії - перший заступник міністра оборони генерал Валерій Герасимов висловив голові військового комітету НАТО генералу Кнуду Бартелсу стурбованість посиленням військової активності НАТО поблизу російських кордонів.