В Краматорську силовики затримали журналістів LifeNews

Українські силовики у Краматорську затримали двох журналістів російського прокремлівського телеканалу LifeNews, які планували зафільмувати обстріл терористами аеродрому

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

«18 травня, українські військовослужбовці, які беруть участь в АТО, за отриманою оперативною інформацією провели спеціальну операцію проти терористів, котрі готувались здійснити обстріл військового аеродрому в Краматорську з переносного зенітного ракетного комплексу. Внаслідок операції виявлено, обеззброєно та взято в полон бойовий розрахунок терористів, а невідомих осіб, які представилися журналістами й громадянами Російської Федерації, затримано та передано правоохоронним органам для проведення дізнання. Ці особи знаходились в загоні терористів та фільмували їх дії в режимі он-лайн», - йдеться у повідомленні. 

В свою чергу LifeNews повідомляє, що ці особи - це їхні журналісти Олег Сідякін та Марат Сайченко.

«За підсумками операції українськими військовослужбовцями на місті вогневої позиції терористів вилучено переносний зенітний ракетний комплекс іноземного виробництва. Такі моделі ПЗРК не перебувають на озброєнні Збройних Сил України», - інформують в оборонному відомстві.

Внаслідок спеціальної операції українських військових мирні місцеві жителі не постраждали.