Яценюк: Для Луганщини та Донбасу розроблена окрема схема забезпечення правопорядку під час виборів

У Луганській і Донецькій області буде налагоджено окрему схему щодо забезпечення правопорядку під час виборчого процесу на президентських виборах

Про це сьогодні на селекторній нараді в Києві заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Еспресо.TV з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

"У рамках Донецької та Луганської областей одпрацьовується окрема схема щодо забезпечення правопорядку та виборчого процесу на цих територіях. Якісь спроби терористів у Донецьку та Луганську зірвати всеукраїнські вибори президента України приречені на провал", - сказав Яценюк.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в Луганській і Донецькій областях правоохоронці працюватимуть у день голосування в особливому режимі контролю.

За його словами, є інформація про можливі провокації та спроби зірвати вибори, проте у МВС є оперативні та практичні плани в цих областях.

"У нас є всі умови для технічно правильного вирішення проведення виборів. У нас створені відповідні групи за системою МВС, працюватиме штаб на чолі із заступником міністра. Окрім цього, в гарячих точках, які ми називаємо "червона та рожева зона", у нас працюватимуть відповідні групи оперативного реагування, щоб ми могли нейтралізувати провокації, які виникатимуть. У найбільш гарячих точках буде сконцентровано правоохоронців з інших, спокійніших регіонів", - сказав Аваков.