Якщо буде Медведчук - ми потрапляємо знов в російську пастку, - політолог

Керівник Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко застерігає українських політиків від співпраці з Віктором Медведчуком, щоб не потрапити у російську пастку

Таку думку він висловив у ефірі Еспресо.TV. 

"Від імені кого виступає Медведчук? Тут можуть бути і наші політики, використовують його в якості посередника.  Якщо наші домовляються, а питання – з ким домовлятися? Тому що ситуація вкрай заплутана. Дві "республіки". З Луганськом окремо, з Донецьком окремо. Частина людей в Донецьку в "ДНР" між собою не можуть домовитися. Тут є серйозні внутрішні проблеми. Одна людина щось скаже, його відсунуть і ставлять іншу. Тому єдиної особи для переговорів немає", - сказав Фесенко.

Також, політолог додав, що як посередника у переговорах, краще використовувати Ахмєтова, якому довіряють  люди на Донбасі. 

"Ще проблема, якщо згадувати про Медведчука, нашим керівникам  треба сформувати чіткі позиції. Чи можна використовувати Медведчука як посередника? Думаю, краще через Ахмєтова. Якщо будуть Медведчука використовувати, то це може спротив в громадської думки викликати. Ще питання з ким вести переговори, з Пономарьовим і Гіркіним не можна, а з ким? Хто там легітимний представник?", - сказав він.