Фінська оперна співачка Каріта Маттіла відмовилася виступати під керівництвом Гергієва

Вона пояснила, що не розділяє політичних поглядів диригента, який підтримує війну РФ проти сусідньої слов'янської країни.

Про черговий протест  повідомило "Эхо Москвы", передає Еспресо.TV

Російський диригент Валерій Гергієв, який "однією рукою" хоче працювати на ненависному путінській Росії Заході, а "іншою" - підтримувати політику цього авторитарного керівника у світі, у тому числі відносно України, дедалі більше зазнає обструкції з боку колег-музикантів і громадськості з європейських країн.

Нагадаємо, після підписання Гергієвим листа діячів культури Росії на підтримку анексії Путіним Криму, у цього режисера, до якого, здавалося б, раніше намертво приклеївся епітет "знаменитий", почалися великі проблеми з концертами в Європи.Як передавало Еспресо.TV, у Лондоні більш як 50 активістів у присутності 10 тисяч глядачів підняли прапори і транспаранти з написами "Гергієв підтримує війну в Україні". Перед виконанням вступної симфонії вони скандували українське "Ганьба!", і це розносилося по усій Трафальгарській площі. Відкритий концерт Лондонського симфонічного оркестру під управлінням росіянина Валерія Гергієва довелося згортати. Причому цей протест проти Гергієва був не першим в Лондоні.