Фірташ перереєструє "Кримський титан" в Росії

Олігарх Дмитро Фірташ зареєструє своє підприємство "Кримський титан" в Росії

Наприкінці квітня він спеціально поміняв юридичну адреса підприємства з Криму на Київ, а на початку травня говорив в інтерв'ю BBC, що чекає проблем від нової російської влади, пише РБК-Daily.

Процес реєстрації "Кримського титану" в Росії Group DF Дмитра Фірташа завершить 15 червня, повідомив Інтерфакс, цитуючи першого віце-прем'єра Криму Рустама Теміргалієва. Представник Group DF рекомендував РБК посилатися на цю заяву, не давши додаткових коментарів.

Раніше в українських ЗМІ, що посилалися на "співробітницю заводу,  яка побажала залишитися неназваною", з'явилася інформація, що працівники підприємства влаштують страйк, якщо цього не буде зроблено.

Відразу після цих публікацій в.о. глави республіки Сергій Аксьонов заявив, що проти "Кримського титану" і "Кримського содового заводу" Фірташа можуть бути введені санкції, якщо перереєстрації на російській території не відбудеться.

"Ті власники, які не хочуть виконувати закони Російської Федерації, виплачувати зарплату трудовим колективам , будуть піддані примусовому впливу в цій частині. Можуть бути застосовані будь-які санкції, аж до введення тимчасового управління їх майном на території Республіки Крим. Хоча я особисто проти таких радикальних заходів", - заявив Аксьонов.

"Кримський титан" оформив реєстрацію в Києві наприкінці квітня, про що повідомила через українську систему розкриття інформації SMIDA. 1 травня в інтерв'ю російській службі BBC Дмитро Фірташ казав, що його Group DF приносить Криму 60 % ВВП. Він був упевнений, що його бізнес в новій республіці в небезпеці. Квітневі податки компанії Group DF заплатили на Україні.