Рада дозволила військовим голосувати на виборах за військовим квитком

Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект № 4905 "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" щодо забезпечення належної організації та проведення голосування"

Як повідомляє Еспресо.TV, відповідний законопроект підтримав 241 народний депутат.

Автор законопроекту, народний депутат Давид Жванія зазначив, що цей законопроект, зокрема, дозволяє військовослужбовцям та особам начальницького чи рядового складу, які виконують завдання за призначенням у місцях тимчасового перебування їх підрозділів на території Донецької та Луганської областей, отримувати бюлетень та голосувати за військовим квитком або за службовим посвідченням (для співробітників СБУ та інших силових структур).

Крім того, закон передбачає, що у разі необхідності, окружна виборча комісія може збільшити склад дільничної виборчої комісії до 18 осіб за поданням голови відповідної окружної виборчої комісії на підставі пропозицій членів цієї комісії.

Також, згідно з документом, у разі неможливості передачі виборчих бюлетенів від ЦВК, до окружної виборчої комісії відповідні виборчі бюлетені вважаються невикористаними та погашаються ЦВК шляхом передачі їх для знищення до підприємства-виготовлювача, про що складається відповідний акт. "Рішення про знищення приймає комісія, яка працює в ЦВК. В ЦВК залишається велика кількість бюлетенів, яка не передана в ОВК. В деяких ОВК залишаються бюлетені, які вони не можуть передати до ДВК. Це стосується Донецької та Луганської областей. Таку величезну кількість бюлетенів неможливо вручну знищити, це технічно неможливо і займе багато часу", - сказав Жванія.