Українці закликають американських інвесторів бойкотувати Петербурзький форум

Акцію протесту перед штаб-квартирою великої інвестиційної корпорації Goldman Sachs у Нью-Йорку провела у понеділок українсько-американська правозахисна організація "Разом"

Протестувальники закликали корпорацію скасувати участь в міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі 22-24 травня, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Разом" закликала Goldman Sachs та інші корпорації "бойкотувати форум з метою підвищення економічного тиску на президента Путіна, щоб він змінив свій агресивний напрям політики". Активісти організації підкреслюють, що багато американських компаній відкликнулися на заклик президента США не приймати запрошення Росії зустрітися в Санкт-Петербурзі. "Натомість деякі інші корпорації, у тому числі Goldman Sachs, ще офіційно не відкликали свою участь у форумі",- йдеться в повідомленні "Разом".

Goldman Sachs - один із найбільших у світі фінансових конгломератів. Компанія заснована в 1869 році, центральний офіс знаходиться в Нижньому Манхеттені. Goldman Sachs є головним оператором американського казначейства. Серед іншого компанія надає консультаційні послуги урядам країн, великим фінансовим корпораціям, а також багатим сімействам.