В Україні знімають фільм про Фанні Каплан, яка намагалась вбити Леніна

Одну з головних ролей у стрічці зіграє режисер Мирослав Слабошпицький

Українські кінематографісти розпочали зйомки повнометражного художнього фільму "Моя бабуся - Фанні Каплан", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Держкіно України.

У стрічці режисера Олени Дем'яненко йдеться про маловідомі сторіки біографії відомої революціонерки, яка у 1918 році здійснила замах на Володимир Леніна.

"У справі Фані Каплан, розсекреченій КДБ у 1990-ті роки, відсутні десять сторінок, що свідчать про роман молодшого брата Леніна Дмитра Ульянова з колишньої каторжанкою Фані Каплан. Це сталося за рік до замаху на Леніна", - зазначили у Держкіно.

Каплан зіграє українська актриса Катерина Молчанова, а Дмитра Ульянова - український кінорежисер Мирослав Слабошпицький, який на цьогорічному Каннському фестивалі презентує свою дебютну повнометражну ігрову картину "Плем'я".

Підготовчий період фільму кінематографісти провели у Санкт-Петербурзі та Криму, де у квітні цього року мали розпочатись зйомки. Однак, через анексію півострова Росією стрічку зніматимуть у Києві та Одесі. Вихід фільму в прокат запланований на осінь 2015 року.

Нагадаємо, Україну на цьогорічному Каннському кінофестивалі представляють рекордні вісім кінострічок. Серед них - повнометражний документальний фільм Сергія Лозниці “Майдан”, повнометражний ігровий дебют Мирослава Слабошпицького “Плем’я”, а також кілька короткометражних фільмів.

Окрім того, в офіційній програмі "Cannes Classiсs" покажуть знятий у 1968 році і нещодавно відреставрований "Колір гранату" Сергія Параджанова, який вже став предметом конфлікту між українськими та вірменськими кінематографістами.