Ярема: Допомогу сім'ям героїв "Небесної сотні" почнуть виплачувати цього тижня

До кінця тижня сім'ям загиблих внаслідок масових акцій протесту, що тривали з 21 листопада по 21 лютого, почнуть виплачувати призначену урядом допомогу.

Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема під час наради щодо розв’язання соціально-побутових та інших проблем родичів героїв "Небесної сотні" у вівторок, повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на Урядовий портал.

"Соціальні виплати, які родини загиблих повинні отримати згідно з постановою уряду, почнуть виплачувати уже до кінця цього тижня", - йдеться у повідомленні.

У ході наради перший віце-прем'єр та представники міністерств відповіли на запитання членів сімей загиблих звернулися, зокрема щодо соціального забезпечення та розслідування кримінальних справ.

Ярема запевнив, що влада зацікавлена у повноцінному розслідуванні вбивств на Майдані. "Керівництво держави, яке прийшло до влади після подій на Майдані, зацікавлене в об’єктивному розслідуванні справи", - сказав він.

Перший віце-прем'єр запропонував провести через місяць нову зустріч за участі усіх родин загиблих та широкого кола представників уряду для обговорення досягнутих результатів.

Нагадаємо, уряд призначив сім'ям загиблих внаслідок подій на Майдані одноразову грошову допомогу у розмірі 100 прожиткових мінімумів.